wtorek, 28 lutego 2017

Optima Cardio Potas + - propozycje kanapkowe oraz dania na ciepło

(262.)


Cześć :)


Jakiś czas temu pokazywałam Wam nowe testowanie z margaryną Optima Cardio Potas.
Część z Was pisała w komentarzach, że woli masło i, że nie używa podobnych wyrobów. Dzisiaj jednak chciałabym Wam przedstawić kilka propozycji jak tę margarynę można wykorzystać, być może zachęcę do jej wypróbowania :)





Margaryna Optima Cardio Potas nie smakuje jak zwykła margaryna. Ma delikatniejszy bardziej wyrazisty smak. Na kanapkach rozsmarowuje się z lekkością nawet zaraz po wyjęciu z lodówki.


Co znajdziemy na opakowaniu:






Optima Cardio Potas + zachęciła mnie do robienia ładnych kanapek.

Więcej na temat propozycji kanapkowych możecie dowiedzieć się na optymalne wybory.pl 
Jest tam bardzo fajna zakładka z kreatorem kanapek, gdzie stworzycie swoją i dowiedziecie się od razu z jakiś właściwości się składa, np. ile ma tłuszczu, białka, a ile węglowodanów :) 

Niżej przedstawiam propozycje kanapkowe jakie u mnie powstały:




Jednego dnia kanapki były z białym serem, świeżym ogórkiem i sałatą. Posypane solą i czarnuszką :)


 Innego dnia z sałatą, żółtym serem i kiszonym ogórkiem :)



Robiłam też naleśniki z dodatkiem margaryny Optima Cardio Potas +




A także jajecznica na Optimie Cardio Potas + :)




Smakuje zarówno dorosłym jak i dzieciom. Sprawdza się  na kanapkach, ale też pasuje do ciepłych potraw. Mam zamiar wypróbować jeszcze inne przepisy. W tej chwili jesteśmy w trakcie używania drugiego opakowania.

Używaliście margarynę do innych dań niż tylko do kanapek?
Jak Wam się podobają moje propozycje wykorzystania margaryny Optima Cardio Potas + ?


Miłego dnia 
pozdrawiam - Madzia :)


27 komentarzy:

  1. Mój mąż ją jada, ale zachwycony smakiem to nie jest :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale mi zrobiłaś smaka na kiszonego ogórka:) I na naleśniki haha:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak są w piwnicy ogórki to można kanapeczkę zrobić ;)

      Usuń
  3. Czytający o jej cennych właściwościach i przyznam, że zapowiada się ciekawie. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wiesz, ja w ogóle nie smaruję chleba... ale wydaje mi się, że jest godna uwagi.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dla mnie kanapki bez jakiegoś smarowidła są suche ;)

      Usuń
  5. Ja jednak wolę masło i to niezbyt często, bo nawet kanapki rzadko kiedy smaruję :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zjadłabym takie kanapeczki ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ma dużo cennych właściwości!:)

    xxBasia

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja zdecydowanie wolę masło, ale moja córka masła nie lubi i woli margarynę, więc rzucę okiem na właściwości tej polecanej przez Ciebie, może będzie lepsza niż inne. Obserwuję:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Co masz na myśli pisząc, że smak ma bardziej wyrazisty?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kiedy posmakowałam ją pierwszy raz, od razu poczułam różnicę. Kupując inne mixy itp. nie czułam specjalnie ich smaku, a ta ma taki specyficzny - dla mnie dobry, mogłabym jeść z nią kanapki nie dodając nic innego :)

      Usuń
  10. znamy i lubimy, zapraszam na ostatnie godziny rozdania:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Bardziej masło niż margarynę :D Masła używam do robienia jajecznicy:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ja margaryny nie jadam w ogóle, masło tylko od czasu do czasu i za bardzo nie przepadam :D Tak, kanapki jem suche, zawsze wydaje mi się, że to masło jest tam zbędne :) Ale kanapeczki dobre, jadłabym takie tylko bez margaryny :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Taka margaryna faktycznie działa jeśli się stosuje ją regularnie :) można zrobić jeszcze masę do andrutów :) z cukrem pudrem i np sokiem z cytryny :)

    OdpowiedzUsuń
  14. O mamo ale się głodna zrobiłam ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Ja niestety już tyle złego się naczytałam o margarynach, że nic mnie nie przekonuje.

    OdpowiedzUsuń