sobota, 13 sierpnia 2016

Chleb w jajku

(124.)

Dzień dobry,

dzisiaj sobota! Porządków czas ;) Cały tydzień trochę się obijałam, więc będę musiała w końcu się zabrać za domowe obowiązki ;)
Kiedy są takie dni jak dziś albo kiedy spieszymy się na zakupy, trzeba wymyślić jakiś łatwy szybki obiadek :) No i takim sposobem ostatnio u nas był chleb w jajku :) Dla mnie to taki smak dzieciństwa :) Ciekawe jak moje dzieci będą go wspominały :)


Co potrzebujemy:

chleb
mleko
jajka
sól 
pieprz
olej do smażenia albo masło klarowane (co kto lubi)

Chleb maczamy w mleku później w jajku i myk na patelnie.
Rumienimy z obu stron i gotowe.
I gotowe :)
Pycha!






Niektórzy jedzą z ketchupem inni z cukrem, a Wy jak lubicie?
Robicie czasami chleb w jajku? 








Miłej soboty  :)






14 komentarzy:

  1. Często robię sobie takie przekąski ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smak dzieciństwa! Ja jeszcze na usmażoną stronę kładę plasterek szybki i sera :) Nim druga strona się usmaży, szyneczka i ser są już podgrzane :) Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O to musi być pyszne, tak jeszcze nie próbowałam :)

      Usuń
  3. Mama tak robiła jak byłam mała :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ja zawsze tak wykorzystuje czerstwy chleb :) bardzo dobrze smakuje też taki chlebek z sosem pieczarkowym :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Spróbuj czerstwawą chałkę tak przyrządzić - jeszcze lepiej smakuje :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię ten przysmak, pamiętam go jeszcze z czasów dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  7. O, moja mama tak robiła... chyba muszę od czasu do czasu odkurzyć ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  8. A ja nie lubię za to mąż sam sobie robi często i zajada.

    OdpowiedzUsuń
  9. Po paru latach przerwy znowu sobie o nim przypomniałam. Kocham ten smak dzieciństwa. Chłopaki się zajadali. Choć ja maczam w widzie i potem w jajku, jak mam twardszy chleb, a jak jest świeży ty tylko porządnie obtaczam w jajku 😉

    OdpowiedzUsuń